Internoord Reizen, eens pionier, altijd pionier

Internoord Reizen, eens pionier, altijd pionier - Internoord Zakelijk Reizen

Internoord Reizen heeft in zijn lange historie een belangrijke rol gespeeld bij het ontwikkelen van de toeristische mogelijkheden in en vanuit Noord- Nederland. De oprichters van het bedrijf, Henk en Annie Kramer, toonden een tomeloze energie om Noord -Nederland als vertrekpunt van reizen in binnen- en buitenland een belangrijke rol te geven.

Tekenend voor de vooruitstrevendheid van de oprichters is een voorval in de zomer van 1958. Het lukte Henk Kramer een toestel van de Duitse luchtvaarmaatschappij Aeropa op weg van Hamburg naar Palma de Mallorca op vliegveld Eelde een tussenlanding te laten maken om een handjevol toeristen uit Noord- Nederland op te pikken. Tien luchtreizigers stapten met enige vertraging in, het was het begin van toeristisch vliegverkeer vanaf de Noordelijke luchthaven.

Het is een van de vele anekdotes die tekenend is voor de vooruitstrevendheid van de directie van Internoord Reizen. De enorme groei van het toerisme maakte het bedrijf van nabij mee. Elke mogelijkheid om de vakantieganger van dienst te zijn werd aangegrepen. Eerst vanuit een vestiging in de binnenstad van Groningen, later, in de periode dat Nederlanders het buitenland gingen ontdekken, ook vanuit vestigingen in Leeuwarden, Emmen en Assen.

Naast vakantiebestemmingen die per vliegtuig konden worden bereikt, groeide ook het toeristische busvervoer stormachtig. Het was opnieuw Henk Kramer die grote mogelijkheden zag en een samenwerking aanging met het landelijk opererende reisbureau De Magneet. Noordelingen kregen de mogelijkheid om vlakbij huis op te stappen voor een vakantietrip in plaats van eerst naar het midden van het land te moeten reizen.

De veranderende markt noopte de toenmalige directie de filialen in Assen en Emmen van de hand te doen en zich te concentreren in de stad Groningen. Het gaf Henk en Annie Kramer de mogelijkheid om zich met nog meer energie te storten op de verdere ontwikkeling van de toeristische mogelijkheden voor klanten uit Noord- Nederland en bij voortduring nieuwe mogelijkheden te vinden en aan te bieden.

Die pioniersgeest zit er nog steeds in, ook nu de dochters Haskia en Getie het bedrijf al weer jaren vanuit de reiswinkel in de Oosterstraat in de binnenstad van Groningen leiden. De huidige directie is er trots op in de stormachtig ontwikkelde reiswereld nog steeds als zelfstandig bedrijf te kunnen opereren. Haskia en Getie Kramer ontkennen niet dat de filosofie die hun ouders vanaf de oprichting van het bedrijf in 1958 aan de dag legden in een modern jasje nog steeds hun leidraad is.

Vanaf de oprichting heeft de consument bij Internoord Reizen op de eerste plaats gestaan. Een persoonlijke benadering en oprechte betrokkenheid is daarbij de belangrijkste leidraad. De huidige directie en de medewerkers laten ook niet na hun enthousiasme te tonen en elke gelegenheid om Groningen en de regio Noord- Nederland op de toeristische kaart te krijgen aan te grijpen.

Typerend is het niet aflatende enthousiasme van de directie om bijvoorbeeld de luchthaven Groningen Airport Eelde een steeds grotere rol in het zakelijk en toeristisch vliegverkeer te laten spelen. Het team is jong genoeg om snelle veranderingen in de communicatie met de consument op te pikken. Bood Internoord Reizen in het verleden de klant vooral aan hoe een buitenlandse bestemming te bereiken, tegenwoordig wordt ook actief meedacht met de consument die naar Noord- Nederland komt en een prettig verblijf en verpozing zoekt.

Vanaf vandaag zijn we weer open!

29 mei 2020 - Maandag t/m vrijdag zijn wij weer aanwezig van 09.00 tot 17.30 uur en wordt u direct geholpen als u ons belt en mailt. Op zaterdag zijn we van 09.30 tot 17.00 uur bereikbaar. Wij zijn op de hoogte... lees verder »

Nieuw logo voor Internoord - Internoord Zakelijk Reizen

Nieuw logo voor Internoord

13 november 2019 - Door de overname en de verhuizing van Internoord veranderen de gegevens op onze huisstijldragers. Internoord krijgt namelijk een nieuw adres! Met de intensivering van de samenwerking tussen... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.